Dozens of homeowners living along C-470 in Highlands Ranch desperately want a wall built to block escalating noise from a soon-to-be expanded highway just beyond their backyards. They aren’t getting one. Six miles down the highway, a smaller group of residents is adamantly opposed to a sound wall blocking their view of the foothills and sun-dappled waters of Chatfield Reservoir. Construction of a 15-foot-tall concrete barrier got underway on their stretch of C-470 last week. “Where can you buy a view like this?” said Ralph Miller, who has been watching sailboats skim the reservoir’s waters from his home on South Otis Court for the past 15 years. “I just can’t believe this is happening.” The irony of the situation isn’t lost on the Colorado Department of Transportation, which is in charge of the $276 million expansion of C-470 through Denver’s southern suburbs. The project, which is expected to wrap in late 2019, will add up to three toll lanes to a 12.5-mile stretch of the often traffic-clogged road between Wadsworth Boulevard and Interstate 25. CDOT spokeswoman Amy Ford said the juxtaposition created by the dueling desires on a wall isn’t some cruel trick by the state’s road-building agency to provide one to a neighborhood that doesn’t want it and deny one to a neighborhood that does. Andy Cross, The Denver PostNeighbors Loren Gunderson, left, and Ralph Miller talk on Miller’s land, about a stretch of C-470 under construction for a widening project that includes a 15-foot-tall, concrete noise-barrier wall, just north of Chatfield Reservoir Nov. 30, 2017. Both are upset with the impending wall saying that it will block views of Chatfield reservoir and mountains. Sound mitigation, she said, is a scientific process in which noise along C-470 is measured and federal regulations designed to minimize a highway’s disruption are followed. It’s not an approach that pleases everyone on the highway’s periphery, she admitted. “It’s a very tricky balance,” Ford said Thursday. “There are so many things we want to balance when we do a project like this.” At its most basic, she said, sound studies showed that a wall wasn’t needed along the south side of C-470 between